‘The Knockouts’: wreedste en laatste ronde voor de liveshows van ‘The voice of Holland’

‘The Knockouts’: wreedste en laatste ronde voor de liveshows van ‘The voice of Holland’

Geschreven door Pieter Jongsma

Nu ‘The Battles’ zijn uitgevochten, hebben de coaches nog een handvol talenten over en moeten ze in een nieuwe ronde wederom pijnlijke keuzes maken.

Tijdens ‘The Knockouts’, de meest wrede ronde van ‘The voice of Holland’ moeten Marco, Sanne, Ali B en Anouk hun team definitief samenstellen. In deze nieuwe fase nemen zij elk afscheid van drie talenten.

Alleen de top gaat mee naar de liveshows, die starten op vrijdag 4 december. Tijdens de eerste ‘The Knockout’-aflevering moeten de talenten van Sanne en Marco aan de bak met een nieuw liedje en een week later halen de talenten van Ali B en Anouk nog één keer alles uit de kast voor een plek in de liveshows.

De zangtalenten worden naar aanleiding van hun optreden gerankt door hun eigen coach die ze plaatst op één van de stoelen. Team Sanne en Team Marco gaan van zes naar drie talenten. Team Ali B moet zeven talenten op vier stoelen ranken en Team Anouk vijf talenten op twee stoelen. Mocht een coach twijfelen over zijn of haar ranking mag er een challenge worden aangevraagd. Tijdens een challenge kan een coach een optreden van één van zijn of haar talenten terugluisteren, die al eerder op de avond heeft opgetreden, om een weloverwogen beslissing te maken. En die beslissing is belangrijk, want de talenten die op de stoelen blijven zitten, gaan door naar de liveshows.

Dit seizoen staan de coaches dus met ongelijke teams aan de start van de liveshows. Sanne en Marco nemen beiden drie van hun talenten mee, Ali B probeert met maar liefst vier artiesten een gooi te doen naar het winnaarschap en Anouk houdt slechts twee talenten over na ‘The Knockouts’ en realiseert zich dat dit geen handige zet is…

‘The voice of Holland’ wordt geproduceerd door Talpa. ‘The Knockouts’ worden gepresenteerd door Wendy van Dijk en Martijn Krabbé.
vrijdag 20 en 27 november tussen 20.30 uur en 22.30 uur bij RTL 4.