‘Witte wieven’ in Sinterklaasjournaal zorgen voor onrust

‘Witte wieven’ in Sinterklaasjournaal zorgen voor onrust

Geschreven door Daniël Schalk

Het Sinterklaasjournaal heeft dinsdagavond veel onrust veroorzaakt door het verhaal over ‘witte wieven’. In de tweede uitzending van het vijftiende seizoen werd er gesproken over ‘witte wieven’, wezens die leven in hunebedden in Drenthe, de provincie waar Sinterklaas zaterdag aankomt.

Op Social Media kwamen er veel boze reacties op het ‘witte wieven’-verhaal. “Bedankt #Sinterklaasjournaal! Kind net van de nachtmerries af, krijgen we dit! Kind rent doodsbang kamer uit”, reageerde een moeder van een kind die dinsdag naar Het Sinterklaasjournaal keek.

“En dan kijken je kinderen van 6 en 7 het #sinterklaasjournaal en durven ze vervolgens niet meer naar buiten vanwege witte wieven...”, reageerde een andere bezorgde moeder. Iemand anders reageerde: “Ik kan mij zo voorstellen dat het #sinterklaasjournaal heel snel stopt met die #wittewieven.”

De Christelijke Koningin Wilheminaschool in Voorthuizen heeft besloten om door de ‘witte wieven’ Het Sinterklaasjournaal niet meer uit te zenden. “Wij weten uit de bijbel dat de Here God verdriet heeft om mensen die zich bezig houden met hekserij”, reageert de school tegenover De Telegraaf.

Maandag trok de eerste uitzending van Het Sinterklaasjournaal 969.000 kijkers. Vorig jaar keken er gemiddeld 810.000 mensen elke avond naar de nieuwsuitzendingen over het Sinterklaasfeest. Het Sinterklaasjournaal verbrak vorig jaar voor het derde jaar op rij haar eigen kijkcijferrecord.