Opsporing Verzocht behandelt brandstichting auto burgemeester Rucphen

Opsporing Verzocht behandelt brandstichting auto burgemeester Rucphen

Geschreven door Pieter Jongsma

Vanavond behandelt Opsporing Verzocht de zaak waarbij de auto van de burgemeester van Rucphen in brand werd gestoken. De brandstichting vond plaats op zondag 2 augustus aan de Dorpsstraat in het Brabantse St. Willibrord.

De zaak staat mogelijk niet op zichzelf; een maand eerder werd een auto van een gemeentelijk handhaver ook in brand gestoken, ditmaal aan de Rozenkransstraat. Het lijkt er op dat iemand gericht aanslagen pleegt richting werknemers van de gemeente.

De politie neemt de zaak hoog op, ook omdat de dader onverantwoord grote risico's neemt. Opsporing Verzocht toont bewakingsbeelden van de dader van in ieder geval één brandstichting; die van de auto van de burgemeester.

Daarnaast de beelden van een overval op een coffeeshop aan het Houtplein in Haarlem. De eigenaresse werd daar op maandag 6 juli overvallen door twee mannen. Eén van hen richt daarbij, voor de ogen van haar kind, zijn wapen op de vrouw. Opsporing Verzocht toont de beelden van de twee daders.

Ook legt woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee uit hoe mensen kunnen helpen met de jacht op mensensmokkelaars, die momenteel ook in Nederland actief zijn.