De Wereld Draait Door viert 10-jarig bestaan

De Wereld Draait Door viert 10-jarig bestaan

Geschreven door Daniël Schalk

De Wereld Draait Door bestaat vandaag precies 10 jaar. De eerste uitzending van de populaire talkshow met Matthijs van Nieuwkerk was op maandag 10 oktober 2005. Het 10-jarig jubileum van De Wereld Draait Door wordt vandaag groots gevierd met ‘Tot Zover! 10 Jaar DWDD’.

De speciale jubileum uitzending komt vanuit Studio 22 in een spectaculair uitvergroot decor met álle huisbands, comedians, tafeldames en tafelheren, heel veel vaste gasten en achthonderd man publiek. Het wordt een groot spektakel met bekende rubrieken, rijke compilaties en veel muziek.

Alle huisbands uit 10 jaar De Wereld Draait Door brengen een ode aan Aretha Franklin, die al tien jaar voor aanvang in de studio gedraaid wordt. Ook wordt er teruggeblikt op de Jakhalzen, tien jaar actualiteiten en tien jaar mooie, ontroerende, spraakmakende gesprekken in de talkshow.

Het oude programmaonderdeel DWDD Recordings, geïnspireerd door de American Recordings van Johnny Cash, is ook onderdeel van de speciale jubileum uitzending van De Wereld Draait Door. Tien artiesten spelen aan de uitvergrote tafel van de populaire talkshow samen één nummer.

Verder wordt de dramatische traan van Erben Wennemars naar aanleiding van het afblazen van de Elfstedentocht gevat in een mini opera, komt Jan Mulder met zijn ergernissen over DWDD en nog veel meer. De uitzending wordt afgesloten met Pieter Derks en Peter Pannekoek én Lucky TV.

De Wereld Draait Door begon 10 oktober 2005 op de toenmalige jongerenzender Nederland 3. Na acht enorm succesvolle jaren werd het tijd voor het hooft podium en daarom verhuisde De Wereld Draait Door in 2013 naar NPO 1. In 2007 won De Wereld Draait Door de Gouden Televizier-Ring voor beste televisieprogramma.

‘Tot Zover! 10 Jaar DWDD’ is vanavond, 10 oktober, om 21:05 uur te zien op NPO 1.

Bekijk De Wereld Draait Door op TVblik.nl/de-wereld-draait-door