De Wereld Draait Door viert 10-jarig jubileum met DWDD XXL

De Wereld Draait Door viert 10-jarig jubileum met DWDD XXL

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Het VARA-praatprogramma De Wereld Draait Door viert op zaterdag 10 oktober 2015 haar tien jarig jubileum. Het programma, dat zowel de Gouden Televizier-Ring als de Zilveren Nipkowschijf won, begon op maandag 10 oktober 2005 en is sindsdien een groot succes op NPO 3 en later NPO 1 .

“Je zou kunnen zeggen een DWDD XXL”, laat de VARA maandag weten. “Vanuit een grote studio in Hilversum in plaats vanuit de vertrouwde huiskamer op het Westergasfabriek-terrein. Met heel veel publiek”, laat de omroep maandag weten tijdens haar presentatie voor het komende najaar.

Tijdens de jubileumuitzending worden alle huisbands, van Roel van Velzen tot Typhoon, verenigd op één podium. Alle huisbands brengen gezamenlijk een ode aan Aretha Franklin. De muziek van Franklin wordt al tien jaar voor de uitzending van De Wereld Draait Door gedraaid.

Daarnaast is er ook een sprookje waarin Marc Marie Huijbregts de hoofdrol speelt, over het jongetje dat zijn haar verloor. Bijrollen zijn er voor Paul de Leeuw, Prem Radhakishun, Jort Kelder, Frank Evenblij en Erik Dijkstra. Ook Jan Mulder is van de partij om zijn vijf ergernissen te bespreken.

Huisdichter Nico Dijkshoorn leest een feestrede voor en Mart Smeets schrijft het libretto voor de opera ‘De Elfstedentraan van Erben Wennemars’.  Aan een reusachtige De Wereld Draait Door-tafel zitten tien artiesten, van Waylon tot Jett Rebel en van Giovanca tot Hadewych Minis.

Er komt een Recordings Special en Peter Pannekoek en Pieter Derks verzorgen de finale. Daarnaast zijn ook Youp van ‘t Hek, Claudia de Breij, Halina Reijn en Leona Philippo van de partij. “En dat is nog lang niet alles, de voorbereidingen zijn nog in volle gang. Tot 10 oktober!”, aldus de VARA.

Bekijk De Wereld Draait Door op TVblik.nl/dwdd