Hart van Nederland en Shownieuws tijdens Champions League-voetbal op SBS9

Hart van Nederland en Shownieuws tijdens Champions League-voetbal op SBS9

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Om zowel de kijkers van de Champions League als de vaste kijkers van SBS6-programma’s Hart van Nederland en Shownieuws het best te bedienen, worden de nieuwsrubrieken op voetbalavonden op de gebruikelijke tijd uitgezonden op SBS9.

Na de voetbalprogrammering volgt een beknopte live editie van Hart van Nederland en Shownieuws op het vertrouwde SBS6. Hierdoor hoopt SBS alle kijkers van dienst te kunnen zijn.

René Oosterman, Channel Manager SBS6: “We kijken altijd naar de wensen van de kijker en vinden het belangrijk dat zowel voetbalkijkers als de kijkers van onze vaste dagelijkse programma’s tevreden zijn. Met deze constructie hebben we alleen maar winnaars: voetbalkijkers kunnen voetbal kijken, vaste kijkers van Hart van Nederland en Shownieuws kunnen hun programma’s op de gebruikelijke tijd op SBS9 kijken en wil men het allebei zien, dan kan dat gewoon op SBS6. Op die manier vullen de twee zenders elkaar perfect aan.”

De normale editie van Hart van Nederland start om 22.30 op SBS9, gevolgd door Shownieuws om 22.50 uur met aansluitend Piets Weer. Als het voetbal en de nabeschouwing op SBS6 afgelopen zijn komen beide programma’s opnieuw live met een verkorte versie met alle belangrijke hoogtepunten en eventuele updates, ook met aansluitend Piets Weer.

SBS9 ging begin dit jaar van start als vierde zender van SBS en biedt elke dag een film om 20.30 uur in een ander thema. SBS9 is bij Ziggo te vinden op kanaal 19 en bij KPN op 38. Een compleet overzicht van alle aanbieders is te vinden op www.sbs9.nl

Hart van Nederland en Shownieuws tijdens de Champions League
Hart van Nederland: 22.30 op SBS9 en na voetbal verkorte versie op SBS6
Shownieuws: 22.50 uur op SBS9 en na voetbal verkorte versie op SBS6
Eerstvolgende data: 18, 19, 25 en 26 augustus en 15, 16, 29 en 30 september

Hart van Nederland en Shownieuws worden geproduceerd door SBS Productions