Ongeschminkte Pieten in Sinterklaas-serie Nickelodeon

Ongeschminkte Pieten in Sinterklaas-serie Nickelodeon

Geschreven door Daniël Schalk

Kinderzender Nickelodeon komt dit jaar met een nieuw Sinterklaasprogramma 'Op weg naar december - Sint vermist!'. In de Sinterklaas-serie zullen dit najaar ongeschminkte Pieten verschijnen, dat liet de kinderzender donderdag weten aan haar adverteerders.

“Zo zien de Pieten er net zo uit als veel kinderen tijdens sinterklaasintochten, zonder zwarte schmink en met hun eigen huidskleur. Verder blijft Piet zichzelf: grappig, slim en onhandig en draagt hij gewoon zijn eigen kostuum”, zegt Judith Peters, hoofd marketing van de zender.

“Het enige verschil is dat hij zijn eigen huidskleur laat zien”, vervolgt Peters. Vorig jaar besloot Nickelodeon de Pieten helemaal weg te laten uit haar Sinterklaasprogramma. Toen was alleen Sinterklaas in de kinderserie op kinderzender Nickelodeon te zien.

Binnenkort beginnen de opnames van het programma, dat vanaf 7 november op de Nederlandse en Vlaamse televisie te zien. Nickelodeon besloot daarom nu alvast haar adverteerders in te lichten over hun keuze om de Pieten niet langer te schminken.

Vorig jaar deed stichting Nederland Wordt Beter aangifte tegen Zwarte Piet. Nickelodeon is niet het enige bedrijf die Zwarte Piet veranderd. Naast verschillende winkelketens introduceerde het NTR-programma het Sinterklaasjournaal 'roetpieten' en 'clownspieten'.