Amerikaanse Sesamstraat naar betaalzender HBO

Amerikaanse Sesamstraat naar betaalzender HBO

Geschreven door Daniël Schalk

De Amerikaanse versie van Sesamstraat wordt voortaan niet meer gemaakt door de Amerikaanse Publieke Omroep PBS, waar het kinderprogramma al 45 jaar te zien is, maar door betaalzender HBO. De komende vijf seizoenen van de kinderserie worden door de betaalzender geproduceerd.

De nieuwe samenwerking maakt het voor de makers van het Amerikaanse Sesamstraat mogelijk meer nieuwe afleveringen te maken dan ze steeds deden. De aantal afleveringen gaan door HBO van achttien naar 35 afleveringen. Ook zijn er bij de betaalzender mogelijkheden voor een spin-off.

De Amerikaanse Sesamstraat zal niet exclusief te zien zijn op betaalzender HBO. De Amerikaanse tv-zender HBO zendt het kinderprogramma negen maanden exclusief uit. Daarna zal Sesame Street, zoals de Amerikaanse versie heet, ook gratis te zien zijn op Public Broadcasting Service (PBS).

Sesamstraat werd in Amerika altijd gefinancierd door de inkomsten van dvd's en speelgoed. Zender PBS leverde tien procent van de financiering. De laatste jaren heeft de kinderserie grote moeite om rond te komen en dus zou de nieuwe samenwerking met betaalzender HBO als geroepen komen.