NTR maakt 100 nieuwe afleveringen van Sesamstraat

NTR maakt 100 nieuwe afleveringen van Sesamstraat

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De NTR gaat de komende twee jaar 100 nieuwe afleveringen van het kinderprogramma Sesamstraat maken. De toekomst van het kinderprogramma was de afgelopen tijd erg onzeker door speculaties over een mogelijk einde en de verhuizing van NPO 1 naar themakanaal NPO Zappelin Xtra.

De publieke omroep bleef de geruchten over het einde van de kinderserie Sesamstraat ontkennen. “De NTR is niet van plan om te stoppen met Sesamstraat”, liet een woordvoerder van de NTR, dat Sesamstraat sinds 2011 uitzend, in juli 2015 aan Showbizznetwork weten na de zoveelste geruchten.

In november 2015 kwam Sesamstraat weer negatief in het nieuws. Het kinderprogramma moest op NPO 1 plaatsmaken voor Tijd voor MAX en verhuisde daarom naar NPO Zappelin Xtra. Sesamstraat is overdag nog wel op verschillende tijdstippen op NPO 1 te zien, maar in de vooravond niet meer.

Dinsdag heeft de NTR bekendgemaakt dat zij het contract met de Amerikaanse rechthebbende Sesame Workshop binnenkort zullen verlengen. Daarnaast zijn zij door de NPO gevraagd na te denken over een concept voor een nieuw kleuterprogramma, dat naast Sesamstraat kan bestaan.

De NTR brengt het aantal nieuwe aflevering van Sesamstraat per jaar wel terug naar 50. “Het aantal nieuwe afleveringen dat jaarlijks wordt gemaakt, zal alleen worden teruggebracht van 100 naar 50. Dit betekent dat er vanaf 2017 meer afleveringen herhaald zullen worden”, aldus de omroep NTR.

Bekijk Sesamstraat ook op TVblik.nl/sesamstraat