John de Mol koopt nieuw privévliegtuig

John de Mol koopt nieuw privévliegtuig

Geschreven door Daniël Schalk

[caption id="attachment_25191" align="alignleft" width="300"] Foto: Dassault[/caption]

Mediatycoon John de Mol heeft een nieuw privévliegtuig gekocht. Zijn nieuwe privévliegtuig is nog duurder dan zijn oude privévliegtuig uit 2001, die 28 miljoen kostte. De Mol heeft voor zijn nieuwe privévliegtuig 50 miljoen euro betaald, dat meldt zakennieuws-website Quote.

Een goed geïnformeerde bron in het luchtvaartwezen heeft aan Quote laten weten dat het gaat om de fabrieksnieuwe Falcon 7X van de Franse vliegtuigbouwer Dassault Falcon Jet. Het registratienummer van John de Mol’s nieuwe privévliegtuig is PH-TLP, wat verwijst naar Talpa.

Het oude privévliegtuig van de mediatycoon had als registratienummer PH-EDM, daarbij verwezen de laatste drie letters naar zijn oude productiebedrijf Endemol, dat hij samen met mediamagnaat Joop van den Ende oprichtte in 1994. Dat vliegtuig staat nu te koop voor 9,3 miljoen euro.

De woordvoerder van De Mol wil het nieuwe privévliegtuig niet bevestigen, maar ontkent de aankoop ook niet. “Daar ga ik niks over zeggen. Maakt het wat uit, of iemand een nieuwe auto of vliegtuig heeft? Dat is privé, toch geen nieuws?”, aldus de woordvoerder van de mediatycoon.

Er zijn momenteel nog geen foto’s van het nieuwe vliegtuig van John de Mol.