RTL 4 met nieuw programma John van den Heuvel

RTL 4 met nieuw programma John van den Heuvel

Geschreven door Pieter Jongsma

Misdaadjournalist John van den Heuvel komt in het nieuwe tv-seizoen met een nieuw programma. Na zijn succesvolle programma's Ontvoerd en Op de Vlucht komt van de Heuvel met een nieuw programma waarin hij families helpt van Nederlanders die in het buitenland zijn omgekomen.

“Wat ik in de praktijk als misdaadverslaggever vaak meemaak is dat ik wordt benaderd door nabestaanden, omdat zij vaak niet goed worden ingelicht over wat zich nou precies heeft afgespeeld. We hebben heel schrijnende dingen meegemaakt”, vertelt John in RTL Boulevard.

“Lichamen die niet worden vrijgegeven, onduidelijkheid over de toedracht of daders die nog vrij rondlopen. Ik ga daar naar toe en probeer via ouderwets recherchewerk antwoorden te krijgen op vragen. We gaan niet moorden oplossen, maar wel mensen met een goed gevoel terug te laten gaan naar Nederland omdat ze dan weten wat er is gebeurd.”

John laat weten dat het maken van zijn nieuwe programma ingrijpend is omdat de moordzaken op de plaats van delicht vaak 'tot leven komen'.

Vermoord in het Buitenland is komend tv-seizoen te zien bij RTL 4.