Artiestenmanager Jaap Buijs overleden

Artiestenmanager Jaap Buijs overleden

Geschreven door Daniël Schalk

Artiestenmanager Jaap Buijs is overleden, dat heeft de familie zondagochtend bekend gemaakt. Afgelopen maand werd bekend dat Buijs opnieuw ernstig ziek was. Twee jaar geleden leed de artiestenmanager aan maagkanker, waarna zijn maag verwijderd werd.

Onlangs bleek dat de kanker was uitgezaaid naar de slokdarm. De artsen konden niets meer voor Jaap doen. Buijs is 69 jaar geworden. “De allerliefste is niet meer...”, zegt zijn dochter Alice. “Mijn vader en beste vriend, is helaas niet meer, rust zach”, zegt zijn zoon Aloys.

Ook Jan Smit, waarvan Buijs de manager was regeert op het nieuws. “Rust zacht vriend”, zegt hij. “Vandaag is een zwarte dag geworden. Lieve Jaap, je taak zit erop. Bedankt voor alles. Rust zacht”, laten de 3JS op Twitter weten. “Einde van een tijdperk... Bedankt voor alles en nog meer dan dat..”, zeggen Nick & Simon.

Jaap Buijs was in zijn lange loopbaan ook manager van onder andere Nick Simon en de 3JS. Jaap Buijs heeft samen met Jan Smit het Volendamse-platenlabel Vosound opgericht. Bij het platenlabel verschijnen platen van Jan en zijn zus Monique, Tim Douwsma en Gerard Joling.