24-uurszender RTL Z op 11 en 12 op afstandsbediening

24-uurszender RTL Z op 11 en 12 op afstandsbediening

Geschreven door Daniël Schalk

De nieuwe 24-uurszender RTL Z is vanaf 7 september op kanaal 11 bij KPN en op kanaal 12 bij Ziggo te zien, dat heeft RTL Z-zenderdirecteur Marco Louwerens dinsdagmiddag bekendgemaakt. De nieuwe nieuwszender RTL Z is de vijfde free to air televisiezender van RTL Nederland.

De zenderdirecteur van RTL Z, en tevens ook van RTL7, is erg blij met de positie van RTL Z op de afstandsbediening. “We zijn erg blij met deze posities. We gingen voor het hoogst haalbare, in dit geval het laagst haalbare. Dat was deze combinatie”, aldus Louwerens.

“RTL Z is geen themazender, maar zit gewoon in het digitale basispakket. De content van Z is dan ook interessant voor een brede doelgroep. We bieden nieuws, achtergronden, praten over onderwerpen als innovatie, ondernemen, carrière, geld en persoonlijke ontwikkeling”, vervolgt hij.

Volgens Louwerens was de vraag naar een nieuwszender in Nederland erg groot. “Een grote groep van de bevolking is hier dagelijks mee bezig. Die moet ons wel kunnen vinden in het drukke TV-landschap en met deze posities gaat dat zeker lukken”, aldus de RTL Z- zenderdirecteur.