De Wereld Draait Door opent tweede Pop-Up Museum

De Wereld Draait Door opent tweede Pop-Up Museum

Geschreven door Daniël Schalk

Wegens groot succes van de eerste Pop-Up Museum opent De Wereld Draait Door op 29 januari 2016 voor de tweede keer een Pop-Up Museum in het Allard Pierson Museum in Amsterdam. Het VARA-programma zal met een aantal van haar vaste gasten negen zalen inrichten met werk uit de depots van elf Nederlandse musea. Het thema is ook dit keer: Verborgen Kunstwerken.

De negen gastconservatoren worden ieder aan een museum gekoppeld om in de kelders op zoek te gaan naar verborgen kunstwerken. Elke gastconservator krijgt samen met een museum één zaal in het Allard Pierson Museum, een zaal die geheel naar de idee en smaak van de gastconservator zal worden ingericht. Het Allard Pierson Museum is het archeologiemuseum van de Universiteit van Amsterdam.

De gastconservatoren van het tweede Pop-Up Museum zijn Wim T. Schippers (Universiteitsmuseum Groningen), Sander van de Pavert (Mauritshuis), Paul de Leeuw (Museum Boijmans van Beuningen), Beatrice de Graaf (Nationaal Militair Museum), Daan Roosegaarde (Het Scheepvaartmuseum), Robbert Dijkgraaf (Teylers museum en Museum Boerhaave), Paulien Cornelisse (Museum Volkenkunde en het Tropenmuseum), Sywert Van Lienden (Bonnefantenmuseum) en Carice van Houten (Kröller-Müller Museum).

Jasper Krabbé, Cécile Narinx, Herman Pleij, Halina Reijn, Marc-Marie Huijbregts, Nico Dijkshoorn, Pieter van Vollenhoven en Nico de Haan, Joost Zwagerman, Fidan Ekiz en Jan Mulder waren de gastconservatoren van het eerste Pop-Up Museum. De eerste editie van het DWDD Pop-Up museum is nog tot en met 25 mei te zien in het Allard Pierson Museum in Amsterdam.

Bekijk De Wereld Draait Door op TVblik.nl/dwdd