‘Hind uit vakjury gezet door kritiek op Songfestival’

‘Hind uit vakjury gezet door kritiek op Songfestival’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Donderdag is bekend gemaakt dat Hind wordt vervangen door Do in de vakjury van het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen. Hind zou ‘andere verplichtingen’ hebben en daardoor geen plaats meer kunnen nemen in de vakjury van het Songfestival. Volgens De Telegraaf is Hind de jury uitgezet nadat de zangeres kritiek had geleverd op het Eurovisie Songfestival.

In 2008 deed Hind zelf mee aan het Eurovisie Songfestival. De zangeres liet dinsdag aan Shownieuws weten dat ze erg schrok toen ze winnaar Dima Bilan snuivend het toilet uit zag lopen. Dima Bilan won, ondanks hij volgens Hind geen noot meer kon raken in de finale, omdat Rusland een miljoen had geschonken aan het Eurovisie Songfestival van 2008.

Twee dagen nadat Hind dit had gezegd in Shownieuws kwam naar buiten dat de zangeres wordt vervangen in de vakjury van het Eurovisie Songfestival 2015 door zangeres en presentatrice Do. Naast Hind is ook Carlo Boszhard vervangen als back-up. De AVROTROS heeft bekend gemaakt dat producer Holger Schwedt de back-up is.

Do neemt plaats in de vakjury naast Gijs Staverman, Carolina Dijkhuizen, Florent Luyckx en Maurice Wijnen.  Het oordeel van de vakjury telt voor 50% mee in de einduitslag. De andere 50% van de einduitslag wordt bepaald door de mensen thuis. Edsilia Rombley zal dit jaar namens Nederland de punten geven tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival in Wenen.

Lees ook: ‘Do vervangt Hind in vakjury Songfestival’

Bekijk het Eurovisie Songfestival op TVblik.nl/eurovisie-songfestival