Nick en Simon en JURK! in strijd om beste songtekstschrijver

Nick en Simon en JURK! in strijd om beste songtekstschrijver

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

In het nieuwe muzikale SBS6-programma Lekker Nederlands nemen Nick & Simon het wekelijks op tegen Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven (JURK!).

Ze herschrijven oer-Hollandse liedjes zoals Ademnood en ‘hertalen’ internationale hits zoals Happy en Waterloo op grappige of originele wijze. Do presenteert Lekker Nederlands vanaf 18 april om 21.30 uur op SBS6.

In deze oer-Hollandse muziekshow met verschillende duels, gaat het om wie de beste Nederlandse tekst schrijft op een bestaande internationale hit. De teksten variëren van grappige parodieën tot liedjes met gevatte passages. De duo’s brengen hun nieuwe versies zelf ten gehore met behulp van een live band. Schilder: “Het is best moeilijk om een nummer dat je al jaren kent te ‘hertalen’ naar een goede Nederlandse tekst. Het wordt heel spannend, want een groep Neerlandici bepaalt welke teksten het beste zijn.” Nick doelt hiermee op de jury, die bestaat uit honderd Neerlandici, die de teksten beoordelen op grammatica, opbouw en entertainmentwaarde. Jeroen van Koningsbrugge: “We doen het niet alleen met internationale hits, maar geven ook Nederlandse klassiekers een nieuwe tekst. We zijn op dit moment bezig met een nieuwe versie van Ademnood en het Wilhelmus. Uiteindelijk willen we dat iedereen onze versie meezingt in de kroeg en voor een voetbalwedstrijd!”

Presentatie
Do (Dominique van Hulst) presenteert het programma en heeft als opdracht de vier heren in toom te houden. “Het wordt vooral een leuk feest op de zaterdagavond. En laten we eerlijk zijn: we hebben met dit viertal wel een paar van de beste tekstschrijvers van Nederlandse liedjes in huis. Ik heb al wat demo’s gehoord en die zijn soms heel ontroerend en bij andere liedjes moet ik juist heel hard lachen."

Lekker Nederlands, vanaf zaterdag 18 april 21.30 uur bij SBS6.

Bekijk Lekker Nederlands op TVblik.nl/lekker-nederlands