Interviewers werken aan nieuwe zender InterviewPLUS

Interviewers werken aan nieuwe zender InterviewPLUS

Geschreven door Daniël Schalk

Tien Nederlandse televisie interviewers, waaronder Clairy Polak, Frénk van der Linden en Jan Douwe Kroeske, werken aan een nieuwe online interviewzender met de naam InterviewPLUS. Dat heeft Jeroen van Leeuwen, de bedenker achter het plan en oud-eindredacteur bij NCRV.

De nieuwe zender van de tien interviewers wordt vandaag gepresenteerd tijdens het interviewgala in Amsterdam. “Er is in Nederland een breed aanbod aan informatie, maar wat wij missen zijn de diepere verhalen”, laat Van Leeuwen in de Volkskrant weten.

“Je ziet grotere interviews op televisie alleen bij de publieke omroep. Die kan dat nog. Maar on demand televisie en internet bieden nieuwe mogelijkheden”, vervolgt hij. De zender wordt geen makkelijke opgaven. In 2010 sneuvelde de soortgelijke zender Het Gesprek.

InterviewPLUS zal niet zoals Het Gesprek afhankelijk zijn van advertentie-inkomsten. “Zij waren afhankelijk van advertentie-inkomsten. Dus was het belangrijk dat er heel veel mensen keken. Wij zijn niet afhankelijk van het aantal kijkers, maar van onze leden.”

De leden van de nieuwe zender InterviewPLUS moeten 4 euro per maand betalen voor zo’n twee à drie interviews per week. “De thema’s van de gesprekken zullen voldoende aanspreken. Ook worden we niet gehinderd door een minimum of maximum aantal minuten.”

Waar Van Leeuwen zich het meest op verheugd is een serie van Clairy Polak. “Een bijzondere serie is Hoe werkt de Tweede Kamer van Clairy Polak. Zij heeft als politiek verslaggever jaren rondgelopen op het Binnenhof en kent toch maar een handjevol van de 150 Kamerleden.”

De andere interviewers die meewerken aan het nieuwe project zijn Leon Verdonschot, Klaas Drupsteen, Jan Jaap van der Wal, Susan Smit, Zarayda Groenhart, Linda Hakeboom en Paul van Liempt. De financiering van InterviewPLUS is nog niet rond. Binnen veertig dagen na de lancering moeten 20.000 abonnees zijn geworven om het plan te kunnen uitvoeren.

Bekijk Buitenhof met Clairy Polak op TVblik.nl/buitenhof