Nederlandse editie van wereldwijde tv-hit MasterChef bij SBS6

Nederlandse editie van wereldwijde tv-hit MasterChef bij SBS6

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Vanaf 16 maart keert de Nederlandse editie van het grote kookfenomeen MasterChef terug, ditmaal bij SBS6. In MasterChef Holland proeven en bekritiseren meesterkok Robert Kranenborg, restauranteigenaar en chef-kok Michiel van der Eerde en culinair recensent Marcus Polman de gerechten van de 16 kandidaten die strijden om de titel MasterChef Holland 2015.

MasterChef Holland is vanaf 16 maart elke werkdag om 18.30 uur te zien bij SBS6.

Zestien gepassioneerde amateurkoks gaan de culinaire strijd met elkaar aan voor de felbegeerde titel MasterChef Holland 2015. Zo staat de kandidaten de welbekende en gevreesde mysterybox-opdracht te wachten, waar veel van hun creativiteit wordt gevraagd. Naast individuele opdrachten komen ook groepsopdrachten en duo-opdrachten voorbij, waarbij samenwerking de sleutel is tot succes. De winnaar gaat er niet alleen vandoor met de titel MasterChef Holland 2015, maar ook met een mooi bedrag van 25.000 euro.

Robert Kranenborg is erg blij dat hij onderdeel uitmaakt van de nieuwe jury: “We vertegenwoordigen niet alleen ontzettend veel kennis, maar ook drie generaties”. Marcus Polman geeft aan dat de rolverdeling automatisch tot stand komt: “Robert is de klassiek geschoolde Franse kok met een enorme hoeveelheid kennis, Michiel is de vernieuwende rock & roll-chef met een hip knotje. Ik ben de vragensteller, het empathische type bij wie de kandidaten uithuilen als ze in een crisis zitten”.

(Inter)nationale gastchefs
Naast de opdrachten waar de amateurkoks hun bestaande kennis in praktijk brengen en de vele tips en lessen die ze opdoen onder begeleiding van de drie juryleden, krijgen zij ook masterclasses van vele (inter)nationale gastchefs. Zo leren de kandidaten veel van de Belgische meester chocolatier Dominique Persoone, een innovator in de chocoladewereld. De Schotse Gizzi Erskine, een jonge vrouw die kooktradities op nieuwe wijze naar haar hand zet, geeft een masterclass over een traditioneel Brits gerecht; een Sunday roast van lamsvlees. Cees Helder, de eerste Nederlandse chef-kok die drie Michelinsterrren verwierf, komt langs om de kandidaten een masterclass te geven over één van zijn favoriete producten: de langoustine. De Britse Rachel Khoo geeft een masterclass over het combineren van hartig met fruit.

MasterChef Holland wordt geproduceerd door Zodiak Nederland
MasterChef Holland, Vanaf 16 maart dagelijks om 18.00 uur bij SBS6

Bekijk MasterChef Holland op TVblik.nl/masterchef-holland