Steven Spielberg wil Indiana Jones 5 maken

Steven Spielberg wil Indiana Jones 5 maken

Geschreven door Daniël Schalk

Afgelopen zaterdag 21 februari maakte Steven Spielberg bekend dat hij nog wel een Indiana Jones 5 film wil produceren. Het liefst met Guardians of the galaxy ster Chris Patt. De regisseur is inmiddels behoorlijk op leeftijd maar stopt niet, de regisseur van alle vorige Indiana Jones films zet de film reeks door 

 

George Lucas zei eigenlijk vrijwel meteen na bekendmaking van het succes van Indiana Jones and the Crystal Skull dat er een nieuwe film komt. De 4e Indiana Jones had meer dan 700 miljoen dollar opgehaald. Dus de makers wouden het succes graag doorzetten, alleen letten gebrek aan inspiratie voor het verhaal het geluk voor de makers.

6 Jaar later is George Lucas met pensioen en is de franchise gekocht door Disney. De voornaamste reden dat die film er nog niet is, ligt in het feit dat eerst alle aandacht uit gaat naar de nieuwe star wars film. Zo zei de CEO van Disney, Bob Iger, ”We zouden het geweldig vinden nog een Indiana Jones-film te maken,” vertelde Iger. ”Maar op dit moment hebben we het te druk met Star Wars.”

Chris Patt geeft zelf aan dat er nog geen contact is geweest tussen hem en de makers, hoewel hij het wel gaaf zou vinden om opvolger te zijn van de 72-jarige Harrison Ford.

Verder is er geen verdere informatie beschikbaar over de film