‘Zwarte Tulp’: Nieuw Nederlands drama vol spanning, romantiek en grote namen

‘Zwarte Tulp’: Nieuw Nederlands drama vol spanning, romantiek en grote namen

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Vanaf maandag 30 maart is het complete seizoen van de nieuwe kwaliteitsserie ‘Zwarte Tulp’ exclusief te zien bij Videoland. Het is de eerste grote Nederlandse serie die speciaal gemaakt is voor video on demand en bovendien in Ultra HD kwaliteit is opgenomen.

‘Zwarte Tulp’ is een familiedrama waarin een flinke dosis (bovennatuurlijke) spanning wordt gecombineerd met romantiek. De cast bestaat uit topacteurs zoals Huub Stapel, Linda van Dyck, Anna Drijver, Benja Bruijning, Roeland Fernhout en Marcel Musters.

In ‘Zwarte Tulp’ staan de ontwikkelingen tussen twee families uit de bollenstreek centraal. Door een mysterieus ongeluk in het verleden zijn de families aartsvijanden geworden. Hun jarenlange vete wordt versterkt en in leven gehouden door een race met als ultieme doel: als eerste een zwarte tulp kweken. Beetje bij beetje wordt het mysterie uit het verleden ontrafeld. Niets is wat het lijkt, maar zeker is dat er belangrijke keuzes gemaakt moeten worden over leven en dood, liefde en haat, loslaten en vasthouden, harmonie en chaos…

De serie heeft in totaal 14 hoofdrollen, vertolkt door: Huub Stapel, Linda van Dyck, Anna Drijver, Benja Bruijning, Roeland Fernhout, Carolien Spoor, Pim Lambeau, Puck van Stijn, Raymond Thiry, Marcel Musters, Renee Fokker, Gijs Naber, Willem Voogd en Abbey Hoes. Hoes werd deze week nog gelanceerd als ‘Shooting Star’, aanstormend Europees filmtalent, op het Filmfestival van Berlijn.

‘Zwarte Tulp’ bestaat uit 12 afleveringen van 50 minuten en wordt geproduceerd door NL Film, eveneens de makers van de serie ‘Penoza’ en de film ‘Mannenharten’.

Vanaf 30 maart 2015 bij Videoland.

Bekijk Penoza op TVblik.nl/Penoza