Videoland haalt kersvers historisch drama 'Tut' exclusief naar Nederland

Videoland haalt kersvers historisch drama 'Tut' exclusief naar Nederland

Geschreven door Pieter Jongsma

Video on demand kijkers smullen ervan: een getalenteerde cast in een verhaal van intriges en incest, recht uit de bloederige pagina’s van het verleden…

Videoland brengt exclusief de miniserie ‘Tut’ naar Nederland, die onlangs miljoenen kijkers scoorde in de VS en het Verenigd Koninkrijk!

Liefhebbers van historisch drama met de nodige vechtscènes kunnen hun hart ophalen met deze miniserie over de jongste farao ooit die over het oude Egypte heerste: Toetanchamon (ofwel Tutankhamun).

De miniserie kan in één adem genoemd worden met series als ‘The Tudors’, ‘Spartacus’ en ‘Game of Thrones’ met steracteurs als Ben Kingsley (o.a. ‘Schindler’s List’, ‘Gandhi’, ‘Iron Man 3’) en Alexander Siddig (o.a. ‘Game of Thrones’, ‘Clash of the Titans’). Met meer dan 11,4 miljoen kijkers in totaal in de Verenigde Staten en 1,5 miljoen kijkers in het Verenigd Koninkrijk was de serie deze zomer een groot succes. Omgeven door kleurrijke kostuums, grootschalige gevechten, exotische harems en veel politieke machtsstrijd vertelt ‘Tut’ het verhaal van Toetanchamon die op jonge leeftijd aan de macht kwam in het oude Egypte.

Naast ‘Tut’ heeft Videoland het aanbod aan series afgelopen maand nog verder uitgebreid met toptitels als ‘Resurrection’, ‘Perception’, ‘Devious Maids’, ‘Desperate Housewives’, ‘Missing’, ‘Mixology’, ‘El Capo’, ‘Bluf’, en natuurlijk ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ (tot 3 afleveringen vooruit te volgen). Vanaf 1 oktober worden seizoen 1 t/m 11 van 'Grey's Anatomy' aan het aanbod toegevoegd.

De eerste voor Videoland geproduceerde serie ‘Zwarte Tulp’ is sinds kort ook te zien bij RTL 4 en is de best scorende serie op de zondagavond met gemiddeld 1,2 miljoen kijkers. ‘Zwarte Tulp’ scoort hiermee beter dan de beste seizoensopener van ‘Penoza’ ooit met 1 miljoen kijkers. Op Videoland keek meer dan de helft van alle abonnees ‘Zwarte Tulp’.