Vrijheid-avond NPO heet 'Jouw vrijheid, mijn vrijheid'

Vrijheid-avond NPO heet 'Jouw vrijheid, mijn vrijheid'

Geschreven door Pieter Jongsma

Het gezamenlijke programma van de publieke omroepen 'Jouw vrijheid, mijn vrijheid' is donderdag 22 januari van 9.00 tot 16.30 uur te horen op NPO Radio 1.

Eva Jinek en Art Rooijakkers presenteren het live-programma op NPO 1 van 21.30 uur tot 23.00 uur. Ook via social media kunnen mensen meepraten over vrijheid.

NPO Radio 1
Op NPO Radio 1 worden de uren tussen 9.00 en 16.30 uur samengesteld door verschillende gasthoofdredacteuren. Mensen die ons meenemen in hun wereld. Waar liggen hun kansen en beperkingen op vrijheid? Wie of wat vormt voor hen een beknotting van hun vrijheid? Met wie willen zij daarover discussiëren?

Gesprekken worden afgewisseld met gesproken cartoons, columns, muziek en cabaret. De bus van 1 op Straat rijdt rond in Nederland en laat het geluid van de straat horen.

In een eindgesprek onderzoeken we of we meer begrip voor elkaar hebben gekregen.

NPO 1
Op TV gaan Eva Jinek en Art Rooijakkers in gesprek met mensen met uiteenlopende achtergronden die vanuit hun eigen ervaring betrokken zijn bij het onderwerp. Het programma is opgebouwd uit drie thema's (is Nederland veranderd de afgelopen 2 weken? Wat is er veranderd en voor wie? Hoe nu verder?). Per thema komen mensen in de studio aan het woord en zijn er korte reportages te zien.

Het Opiniepanel van EenVandaag heeft een centrale rol in het programma. Mensen kunnen stemmen via http://opiniepanel.eenvandaag.nl/.

In het programma is ook aandacht voor muziek en cabaret.

Online
Op www.npo.nl/vrijheid staat informatie over het programma. Vanaf woensdag 21 januari kunnen bezoekers van de website op een forum hun verhalen over vrijheid delen. Tijdens het programma op donderdagavond kunnen bezoekers live kijken en reageren.
Meepraten op twitter kan via #vrijheid.

Bekijk de programma's van NPO1 op TVblik.nl/gemist/npo1