Bomvolle finale ‘The voice of Holland’ morgenavond

Bomvolle finale ‘The voice of Holland’ morgenavond

Geschreven door Pieter Jongsma

Morgenavond is de finale van het vijfde seizoen van het populaire RTL 4-programma ‘The voice of Holland’. Een aantal feiten hierover:

Na 16 wekelijkse uitzendingen zijn de finalisten: Sjors van der Panne (Team Borsato), Emmaly Brown (Team Trijntje), Guus Mulder (Team Ali B.) en O’G3NE (Team Borsato). Als de laatste wint, dan zou het voor alle circa 180 landen waarin ‘The Voice’ te zien is voor het eerst zijn dat er geen solist maar een groep wint. Als O’G3NE of Sjors winnen, dan zou het de derde keer (van de vier seizoenen dat hij meedoet) zijn dat Marco Borsato de winnende coach is.

De uitzending morgenavond belooft een groot muzikaal spektakel te worden met gastoptredens van onder anderen Fedde Le Grand & Marcel Veenendaal (zanger van Di-rect), Mr. Probz, Frank Boeijen en Zerotwenty, een internationale boyband samengesteld uit 'Voice'-deelnemers uit verschillende 'Voice'-landen (Engeland, Korea, Duitsland, Frankrijk en de VS) met als thuisbasis Amsterdam.

Voor het eerst hebben de finalisten een geheel eigen, op het lijf geschreven single uitgebracht voor de finaleweek. Dit idee, ‘The Story Of My Life’, is afkomstig van Pharrell Williams, coach in de Amerikaanse editie van ‘The Voice’. De coaches zijn verantwoordelijk voor de totstandkoming van deze singles, waarbij is samengewerkt met grote namen uit de muziekindustrie, zoals Anouk. Op de avond dat de singles uitkwamen, stonden ze meteen in de top 5 van iTunes. Zes dagen later, een dag voor de finale waarbij het aantal verkochte en gestreamde singles meetellen voor de uitslag, bezetten ze plaats nummer 1 (en 52), 2, 7 en 11. Maar ook op 8, 24, 26, 35, 38, 44, 64 en 77 staat muziek uit ‘The voice of Holland’.

De nieuwe RedRoom app van Vodafone is tot nu toe bijna 650.000 keer gedownload. Nieuw was onder meer dat met deze app naast de al bestaande stemmogelijkheden ook (gratis) gestemd kon worden op de favoriete kandidaten. Dat is tot nu toe ruim 2 miljoen keer gedaan. In deze finaleweek waren/zijn de vier finalisten te gast bij ‘Life 4 You’, ‘RTL Boulevard’, ‘RTL Late Night’, 538, Radio 2 en 100%NL en deden zij interviews met De Telegraaf, AD en Metro. Het eerste mediaoptreden van de winnaar na de finale is aanstaande zondag bij ‘Life 4 You’.

De liveshows van 'The voice of Holland' worden gepresenteerd Wendy van Dijk, Martijn Krabbé en Jamai Loman. De coaches dit vijfde seizoen zijn Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis, Ilse DeLange en Ali B. De talentshow wordt geproduceerd door Talpa.

Bekijk The Voice of Holland op TVblik.nl/the-voice-of-holland