Harry Mens laat zich niet chanteren

Harry Mens laat zich niet chanteren

Geschreven door Pieter Jongsma

Programmamaker en makelaar Harry Mens is niet onder de indruk van het feit dat hij volgens de politie op een dodenlijst staat. De presentator van Business Class vertelde in ‘WNL op Zaterdag’ op NPO Radio 1 dat hij wel even schrok toen de politie belde.

“Het is een of andere onverlaat die mijn weekend wil verpesten. Maar iemand die van te voren aankondigt mij te kidnappen is een idioot”, verzucht de presentator. “Ik heb ook kogelbrieven gehad in de periode Fortuyn, met Theo van Gogh in mijn show… dus ik ben wel wat gewend. Maar tegenwoordig met de social media sporen mensen elkaar aan. De wereld is aan het veranderen.”

Toch is Mens strijdbaar, ondanks de nare mededeling van de politie. “Ik toon aan dat ik me niet laat chanteren, ik laat me niet afpersen. De heren zijn gewaarschuwd.” Over de aard van de bedreiging kan Mens weinig zeggen, maar in de zakelijke hoek moet het niet gezocht worden: “Een zakelijk conflict? Nee hoor.”s

De programmamaker zocht bewust de pers om zijn leven gewoon te kunnen blijven leiden. “Ik heb nu 16 miljoen beveiligers om me heen. Je moet wel heel dapper zijn om mij nu te pakken.”