AVROTROS met Klassiek Op Volle Toeren

AVROTROS met Klassiek Op Volle Toeren

Geschreven door Pieter Jongsma

Na het succes van Ali B Op Volle Toeren, komt Tuvalu Media met het nieuwe programma Klassiek Op Volle Toeren. Op de televisiebeurs MIPCOM werd het format gelanceerd en direct opgepakt door de AVROTROS.

Remco van Leen, mediadirecteur van de AVROTROS, is laaiend enthousiast: “Dit programma past heel goed bij ons. In Klassiek Op Volle Toeren komen twee werelden bij elkaar. Denk aan Danny de Munk die Janine Jansen ontmoet, of een band die normaal op Lowlands speelt die nu ineens een intiem kamerconcert geeft. In RTL Late Night zag je laatst hoe mooi zo’n ontmoeting kan zijn toen het Concertgebouworkest Pharell Williams’ hit “Happy” speelde.”

Tuvalu directeur Taco Zimmerman: “Tuvalu Media ontpopt zich steeds meer tot een specialist om klassieke muziek op televisie naar een groot publiek te vertalen. Dat doen we met Maestro (AVROTROS), met het nieuwe RTL4 programma Het Orkest van Nederland en nu ook met Klassiek Op Volle Toeren. Muziek verbindt mensen met elkaar, of het nou om Bach, Borsato, Janine Jansen of Ilse de Lange gaat.”