Carnavalsweekend op NPO Best

Carnavalsweekend op NPO Best

Geschreven door Pieter Jongsma

NPO Best viert dit jaar uitgebreid carnaval op zaterdag 14 en zondag 15 februari aanstaande. Op beide dagen staat de middagprogrammering in het teken van het uitbundige volksfeest met om 14.30 uur een optocht en aansluitend een carnavalsspecial van het TROS-programma Op Volle Toeren.

Programmering NPO Best
Op zaterdagmiddag 14 februari ziet de kijker vanaf 14.30 uur complete tv-verslagen van optochten uit 1993. De NOS verzorgt bijdragen vanuit het Limburgse Weert en van het tropische carnavalsfeest in Willemstad op Curaçao. Na deze kleurrijke stoet aan praalwagens en verkleedpartijen is het tijd voor carnavalskrakers van weleer in Op Volle Toeren. Vanaf 16.50 uur een feestelijke special vanuit ‘Het Turfschip’ in Breda met onder anderen André van Duin, Corrie van Gorp, De Aal en Wim Kersten & De Viltjes.

Op zondag 15 februari start de optocht ook om 14.30 uur, ditmaal vanuit Sittard (1989). De bonte parade bestaat uit 160 grote en kleine praalwagens en twintig muziekkorpsen. Rond 16.00 uur maken Chiel Montagne en het orkest van Freddy Golden het feest compleet met Op Volle Toeren vanuit Roosendaal. De grootste klassiekers komen voorbij; van ‘Weet je wat ik wel zou willen zijn’ tot ‘Het leven is goed in het Brabantse land’. Verder optredens van De Deurzakkers, Barry Hughes, De Havenzangers en Ria Valk.

Om alvast in de stemming te komen programmeert NPO Best op vrijdagavond 13 februari al een aflevering van Op Volle Toeren om 22.20 uur. Met klassiekers uit 1982 van Vader Abraham, Arie Ribbens, De Twee Pinten en André van Duin als Joep Meloen.

Ontvangst NPO Best
Het themakanaal NPO Best is bij Ziggo te ontvangen bij via kanaal 151, bij UPC op kanaal 116 en bij KPN op positie 300. Op npobest.nl is een volledige lijst beschikbaar met alle kabelaanbieders en de wijze waarop zij NPO Best doorgeven. Via de site is de programmering van NPO Best ook 24 uur per dag live te volgen.