Hollands Hoop geselecteerd voor Tous Écrans

Hollands Hoop geselecteerd voor Tous Écrans

Geschreven door Pieter Jongsma

Vandaag werd de selectie van de internationale TV competitive van de 20e editie van het Geneva International Film Festival/Tous Ecrans bekend gemaakt. Tijdens dit festival gaat de Nederlandse tv serie Hollands Hoop de competitie aan met internationale series van gerenommeerde makers als Guillermo del Toro (The Strain), Danny Boyle (Babylon) en Roberto Saviano (Gomorra). In eerdere edities werden series als 24, Damages, The Killing en Top of the Lake geselecteerd voor de internationale competitie.

Hollands Hoop is vanaf 27 september te zien op NPO 2 en heeft gemiddeld 1 miljoen kijkers per aflevering. De serie werd tijdens het Nederlands Film Festival bekroond met een gouden kalf voor Beste Regie (Dana Nechushtan).

Hollands Hoop vertelt over Fokke Augustinus, een forensisch psychiater met een disfunctioneel gezin, die op een kruispunt in zijn leven staat. Als hij het boerenbedrijf van zijn vader erft, verhuist hij met zijn vrouw en kinderen naar het Groningse platteland. Daar blijkt het boerenbedrijf een front voor een criminele organisatie en langzaam rolt Fokke in een carrière als drugshandelaar. Zijn kennis van het criminele brein gecombineerd met een afbrokkelende ethisch besef, brengt hem meer succes dan hij aan kan.

Met Marcel Hensema, Kim van Kooten, Martijn Lakemeier, Peter Paul Muller, Cynthia Abma, Nikola Djuricko, Jaap Spijkers en vele anderen.

Hollands Hoop, een crime drama met een tragisch komische ondertoon, is geschreven door Franky Ribbens en geproduceerd door Lemming Film in co-productie met de NTR, VARA en de VPRO en kwam tot stand met steun van het Mediafonds en co-financier Groningen Promotie.

De achtdelige serie wordt vanaf zaterdag 27 september uitgezonden om 21:05 uur op NPO 2.