Amerikaanse zender koopt remake rechten Hollands Hoop

Amerikaanse zender koopt remake rechten Hollands Hoop

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De Amerikaanse kabelzender Showtime heeft de remake rechten van de veelgeprezen Nederlandse dramaserie Hollands Hoop aangekocht voor de Amerikaanse markt.

Showtime is een Amerikaanse Premium Cable Company, die series uitzendt als Homeland, Dexter en Billions. Oscarwinnaars Jim Taylor en Alexander Payne tekenen voor het scenario en de regie. Na Miguel Arteta (Nurse Jackie) is nu ook Roberto Benanib (Weeds, Ally McBeal) als showrunner aangetrokken voor de Amerikaanse versie.

Scenarist Franky Ribbens en regisseur Dana Nechushtan: "We zijn enorme fans van Jim en Alexander. We zijn natuurlijk razend benieuwd wat ze met de karakters van plan zijn en of er aan de andere kant van de oceaan ook koppen gaan rollen!"

Onder de titel 'Kilroy County' focust de Amerikaanse variant zich op een disfunctionele psychiater die zijn gevaarlijkste patiënt in zijn privéleven moet dulden. In Nederland wordt nu het tweede seizoen van Hollands Hoop uitgezonden, elke zaterdag om 20.25 uur bij BNNVARA en NTR op NPO 2. Het derde seizoen wordt momenteel geschreven en zal naar verwachting in 2019 worden uitgezonden.Foto: BNNVARA