Veelbesproken uitzending ‘5 Extreem: de legale jacht op olifanten’ aanstaande zondag te zien bij RTL 5

Veelbesproken uitzending ‘5 Extreem: de legale jacht op olifanten’ aanstaande zondag te zien bij RTL 5

Geschreven door Pieter Jongsma

Op internet verschijnen de laatste tijd steeds meer omstreden foto’s van jagers met hun prooi: een wild dier dat zij zelf hebben geschoten. Koning Juan Carlos en de WK-Babe Axelle zijn daar bekende voorbeelden van. Voor programmamaker en presentator Ewout Genemans aanleiding om zich in deze zogenaamde hobbyjacht te verdiepen.

Wie zijn de mensen die dit doen? Waarom schiet je voor de lol een wild dier dood? Zondag 5 oktober is in de aflevering ‘5 Extreem: de legale jacht op olifanten’ het resultaat van zijn zoektocht te zien.

In deze inmiddels veelbesproken uitzending ontmoet Ewout Jack. Deze Nederlandse hobbyjager heeft net een peperdure reis naar Zuid-Afrika geboekt met één doel: een olifant schieten. Ewout volgt hem naar zijn bestemming en brengt in beeld hoe jagers daar volledig legaal hun gang kunnen gaan terwijl de olifant in de rest van de wereld met uitsterven wordt bedreigd.

In de uitzending wordt de trofeeënjacht van verschillende kanten besproken. Naast Jack komt ook de lokale bevolking aan het woord, die leven van de opbrengst ervan. Ook spreekt Ewout met dierenorganisatie IFAW, die zich fel uitspreekt tegen de trofeeënjacht.

In het zevendelige reportageprogramma ‘5 Extreem’ worden Nederlanders gevolgd die een opzienbarende levensstijl, passie of opvatting hebben.

zondag 5 oktober om 21.30 uur RTL 5.