Gouden Televizier-Ring te zien in de Hermitage

Gouden Televizier-Ring te zien in de Hermitage

Geschreven door Pieter Jongsma

Het Gouden Televizier-Ring Gala beleeft dit jaar een primeur. Voor het eerst in de geschiedenis van het tv-gala is de prestigieuze gouden ring, ontworpen door kunstenares Anneke Schat, door het publiek van dichtbij te aanschouwen.

Vanaf vandaag, dinsdag 30 september, is de felbegeerde tv-prijs twee weken te zien in museum de Hermitage in Amsterdam.

Wie de bijzondere gouden ring, waar veel tv-makers van dromen, voor één keer van dichtbij wil aanschouwen kan tot donderdag 16 oktober een bezoek brengen aan museum de Hermitage in Amsterdam. De ring krijgt een mooie plek in de Hermitage bij de hoofdingang zodat iedereen de ring kan aanschouwen.

Vorig jaar won Wie is de Mol? de 48ste Gouden Televizier-Ring. Daarom overhandigde presentator Art Rooijakkers de speciaal ontworpen ring voor 2014 vanmiddag aan de conservator van museum de Hermitage. Tijdens de spectaculaire opening van de liveshow op donderdag 16 oktober zal te zien zijn hoe de gouden Televizier-Ring van de Hermitage naar theater Carrè wordt gebracht.

Het is voor het eerst dat museum de Hermitage en het Gouden Televizier-Ring Gala een samenwerking aangaan. Martijn van Schieveen, woordvoerder van de Hermitage: "Wij dragen het televisiegala van het jaar een warm hart toe en werken graag mee aan het tijdelijk tentoonstellen van de 49ste Gouden Televizier-Ring. De ring, ontworpen door kunstenares Anneke Schat, behoort niet tot een museale collectie, maar in dit geval maken wij graag een uitzondering. We kunnen de ring tijdelijk een mooi plekje geven, zodat bezoekers de ring twee weken lang van dichtbij kunnen bekijken."

Het 49ste Gouden Televizier-Ring Gala vindt donderdag 16 oktober plaats in Koninklijk theater Carrè in Amsterdam. De uitreiking is live te zien bij AVROTROS op NPO1 en start om 20.30 uur. Presentatie is in handen van Jan Smit.