Scherpzinnig en op geheel eigen wijze: ‘Dit Was Het Nieuws’ bij RTL 4

Scherpzinnig en op geheel eigen wijze: ‘Dit Was Het Nieuws’ bij RTL 4

Geschreven door Pieter Jongsma

Het satirische programma ‘Dit Was Het Nieuws’ is vanaf 4 oktober, zes weken lang terug op de zaterdagavond bij RTL 4. Voor het vijfde jaar op rij brengen Harm Edens, Raoul Heertje en Thomas Acda bij de familiezender het laatste nieuws geheel op eigen én scherpzinnige wijze.

Vanuit het vertrouwde decor schuiven in de eerste aflevering acteur Hajo Bruins en Greenpeaceactiviste Faiza Ouhlahsen bij Thomas en Raoul aan.

In het nieuwe seizoen worden teamcaptains Raoul Heertje en Thomas Acda bijgestaan door onder anderen Q-music DJ’s Mattie Valk en Wietze de Jager, wetenschapsjournalist Diederik Jekel, maatschappijhistoricus Zihni Özdil, presentator Maxim Hartman, schrijver Özcan Akyol, presentator Derk Bolt, presentatrice Annemiek Schrijver, schrijver Mano Bouzamour en wetenschapsjournalist Ionica Smeets.

Harm: "We sturen zes F-16's naar Irak en 5000 militairen en trainers en daarom moeten 17 miljoen thuisblijvers op stations kijken of er niks verdachts gebeurt. Er gebeuren rare dingen. En het wordt grimmiger. Tijd voor commentaar. Ik heb een haat zaaiende overbuurman - die heeft een hekel aan mijn katten. Het zit werkelijk overal. Tijd voor commentaar.

Raoul: "De Duitse international Christoph Kramer vroeg tijdens de WK-finale na een botsing aan de scheidsrechter of dit de finale was. Zijn vervanger gaf de beslissende pass voor de winnende goal. Ook de komende weken zullen mensen met een hersenschudding gelukkig veel meer invloed op het nieuws hebben dan alle schreeuwers, opinieleiders en politici bij elkaar."
Thomas: "Het zijn spannende tijden. Het zullen dus waarschijnlijk spannende uitzendingen worden. Des te beter!"

vanaf zaterdag 4 oktober, tussen 22.00 uur en 23.00 uur