Prinsjesdagconcert van Haagse Residentie Orkest bij AVROTROS

Prinsjesdagconcert van Haagse Residentie Orkest bij AVROTROS

Geschreven door Pieter Jongsma

Op zondag 28 september zendt AVROTROS om 15.35 uur op NPO 2 Het Prinsjesdagconcert 1814-2014 uit van het Residentie Orkest onder leiding van dirigent Rumon Gamba.

Dit speciale Prinsjesdagconcert werd ter gelegenheid van de 200e Prinsjesdag in de Haagse Dr Anton Philipszaal gegeven door het Haagse Residentie Orkest. Het programma wordt verder omlijst met diverse interviews en reportages over de verschillende koningen en koninginnen die ons land heeft gehad de afgelopen 200 jaar.

200 jaar Prinsjesdag wordt gevierd met hoogtepunten uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. Hierbij brengt het Residentie Orkest klassieke en populaire muziek uit elke regeerperiode van de koningen en koninginnen van de afgelopen twee eeuwen. Muziek van de Nederlandse componisten Wilms, Heppener, Verhulst, Hol, Diepenbrock en Bannink wordt afgewisseld met historische beelden van twee eeuwen Prinsjesdag. Het matrozenkoor en de zangers Krystl, Frans van Deursen en Ntjam Rosie dragen vocaal bij. De presentatie van het concert is in handen van AVROTROS-presentator Art Rooijakkers.