Boerenavontuur met Patrick Martens in ‘HooiHooi Helden’ bij RTL Telekids

Boerenavontuur met Patrick Martens in ‘HooiHooi Helden’ bij RTL Telekids

Geschreven door Pieter Jongsma

‘HooiHooi Helden’ is vanaf 28 juni elke zaterdag om 11:10 uur en elke zondag om 16:10 uur te zien bij RTL Telekids. In dit spannende spelprogramma strijden kinderen om de titel ‘HooiHooi Held 2014’. De opdrachten variëren van vlotten bouwen tot koeien melken en vinden plaats op en om de boerderij.

Dit onder begeleiding van presentator Patrick Martens en onder toezicht van
diergedragsdeskundige Toinny Lukken. Patrick en Toinny sluiten iedere aflevering af met ‘HooiHooi Dieren’. In dit korte item over dieren krijgen de kijkers antwoord op vragen als ‘Hoe werkt een melkrobot?’ en ‘Hoe legt een kip een ei?’. Het programma is tot stand gekomen in samenwerking met FarmCamps.

Presentator Patrick Martens: “Dit stoere programma geeft een hele leuke kijk op wat er allemaal te doen is op en rond de boerderij. We spelen hele toegankelijke, oer Hollandse spellen en waarbij we terug gaan naar de basis. Ieder kind weet dat melk van een koe komt, maar het wordt extra bijzonder wanneer je zelf een koe mag melken. Ik stond zelf ook met mijn laarzen in de koeienstront, dat hoort wel een beetje bij het boerenleven, je moet niet bang zijn om vies te worden.”

Ook op de website www.hoohooi.nl kunnen kinderen kennis maken met de boerderij. Er zijn filmpjes te bekijken en er is veel informatie te vinden voor bijvoorbeeld spreekbeurten. Het doel van de website is kinderen te inspireren, motiveren en te leren over het leven op de boerderij. Daarnaast kunnen kinderen op hoogte blijven met de maandelijkse nieuwsbrief, quizzen en spelletjes.

‘HooiHooi Helden’ is vanaf zaterdag 28 juli elke zaterdag om 11:10 uur en zondag om 16:10 uur te zien bij RTL Telekids, via het kanaal van RTL 8. ‘HooiHooi Helden’ is ook te zien bij RTL Telekids 24/7 en de RTL Telekids app.