Vrolijke chaos bij RTL 4 met ‘Alles Mag Op Vrijdag’

Vrolijke chaos bij RTL 4 met ‘Alles Mag Op Vrijdag’

Geschreven door Pieter Jongsma

Gordon, Jandino en Gerard halen vanaf 25 april alles uit de kast om van de vrijdagavond een feestje te maken. In de nieuwe comedy spelshow ‘Alles Mag Op Vrijdag’ bij RTL 4 zetten de heren alles op z’n kop, figuurlijk en soms zelfs letterlijk.

Twee teams van wekelijks wisselende BN’ers nemen het, samen met hun teamcaptains Gordon en Gerard, tegen elkaar op. Presentator Jandino probeert orde te scheppen in de vrolijke chaos door alles in goede banen te leiden.

Er wordt geïmproviseerd, uitgebeeld en gedanst en dat allemaal zonder gêne, want alles kan en mag op vrijdagavond. De spellen staan in het teken van snelheid en kundigheid en opperste concentratie is nodig voor de overwinning. Maar kunnen de kandidaten hun lachspieren wel in bedwang houden tijdens de hilarische opdrachten? Zo moeten ze een scène spelen in een scheve set met een helling van 22,5 graden.

Of zo snel en zo veel mogelijk foto’s mimen, spreekwoorden en gezegden uitbeelden, terwijl ze metershoog de lucht in worden gehesen, of met een medekandidaat de letters van een woord vormen, al liggend op de grond. Of in het schimmenspel, waarbij de kandidaten achter een scherm staan en met behulp van hun schaduw, een bekende film moeten uitbeelden. Dit en nog veel meer lachwekkende spellen zullen voor zowel de kandidaten als de kijkers thuis op de nieuwe bonte vrijdagavond van RTL 4 voor veel hilariteit gaan zorgen. In de eerste aflevering spelen Ruud Feltkamp en Ferry Doedens mee met Gordon en werken Dennis Weening en Klaas van der Eerden zich samen met Gerard in het zweet.

In het van oorsprong Franse format dat in Nederland wordt geproduceerd door Talpa is winnen leuk, maar één ding is nog veel belangrijker: ‘Alles Mag Op Vrijdag’ vooral veel lachen.

wekelijks, vanaf vrijdag 25 april, tussen uur 21.30 en 22.30 uur bij RTL 4.