Derde school tegen RTL5-programma Project P

Derde school tegen RTL5-programma Project P

Geschreven door Daniël Schalk

Drie scholen hebben grote moeite met de werkwijzen van het nieuwe RTL5-programma ‘Project P: Stop Het Pesten’ waarin gepeste jongeren worden geholpen aan de hand van geheime beelden die zij zelf filmen en daarna laten zien aan de pesters.

Vorige week begon de commotie op het Einstein Lyceum in Hoogvliet, de werkwijze van RTL5 en producent Sky High TV werd omschreven als ‘agressief’ en ‘onbeschoft’. Eerder vandaag melde de tweede school zich die ook de werkwijze van het pest-programma niet accepteert.

Het Goese Lyceum in Goes heeft laten weten naar de rechter te stappen als RTL5 de beelden zouden uitzenden, en ook het Noordik in Vriezenveen heeft nu laten weten, als derde school, het oneens te zijn met de werkwijze van de programmamakers.

Directeur Wim Drenth van Het Noordik zegt het ‘levensgevaarlijk’ te vinden dat in het geheim beelden worden gemaakt van het pestgedrag. Een woordvoerster van RTL heeft laten weten dat er wordt overlegt met de producent Sky High TV, daarna komt de zender mogelijk met een reactie over de commotie rondom het pest-programma. Directeur Wim Drenth van Het Noordik zegt, “Als opnames over pesten zo maar lukraak in de openbaarheid komen, doet dat meer kwaad dan goed,” aldus Drenth.

De directeur heeft dit ook tegen de makers van het programma gezegd. “Uiteindelijk werkte de school wel mee aan het programma, maar wel onder onze voorwaarden.” Zo mogen leerlingen niet herkenbaar in beeld komen en mogen ze later geen last van de opnames ondervinden.

Het RTL5-programma ‘Project P: Stop het Pesten’ moet vanaf 28 april te zien zijn op RTL5, of het programma wel gewoon gaat worden uitgezonden zal RTL mogelijk vandaag bekend maken.