‘Eat Pray Love’ in Julia Roberts Week bij RTL8

‘Eat Pray Love’ in Julia Roberts Week bij RTL8

Geschreven door Daniël Schalk

De actrice met de mooiste lach van Hollywood heeft RTL 8 helemaal voor zichzelf tijdens de Julia Roberts Week van maandag 7 april tot en met vrijdag 11 april. In deze filmthemaweek is elke werkdag prime time een film met Julia Roberts op de vrouwenzender te zien.

Op dinsdag 8 april wordt ‘Eat Pray Love’ voor het eerst uitgezonden bij RTL 8. Deze film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Elizabeth Gilbert. Julia Roberts speelt Liz, een moderne vrouw die alles heeft wat ze zich kan wensen: een echtgenoot, een mooi huis en een succesvolle carrière. Toch is ze niet gelukkig. Liz besluit te scheiden en op zoek te gaan naar wat echt belangrijk voor haar is in het leven. Om dat te ontdekken, laat ze alles en iedereen achter en reist ze in eerste instantie naar Italië, het land waar eten en het goede leven centraal staan. In India, haar volgende bestemming, komt ze in aanraking met meditatie en het gebed. Haar laatste bestemming is Bali, waar ze op zoek gaat naar balans en uiteindelijk ontdekt wat ware liefde inhoudt. Andere films in de Julia Roberts Week zijn ‘Stepmom’, ‘Erin Brokovich’, ‘Larry Crowne’ en ‘Dying Young’.

Let’s Dance

Dans en de liefde zijn thema’s die door de jaren heen goed zijn voor talloze films. In de RTL 8-themaweek ‘Let’s Dance’, van maandag 21 april tot en met vrijdag 25 april, staan dansfilms centraal. Natuurlijk is de liefde in deze films niet ver te zoeken. De week trapt af met ‘Save The Last Dance’ waarin Sara (Julia Stiles) in de wereld van de hiphop terechtkomt. De dansklassiekers ‘Grease’ (op dinsdag) en ‘Dirty Dancing’ (op donderdag) mogen niet ontbreken tijdens ‘Let’s Dance’. In ‘Honey’ op woensdag wordt de droom van de 22-jarige danseres Honey (Jessica Alba) om choreograaf te worden werkelijkheid. Maar al snel blijkt er een prijskaartje aan haar succes te hangen. Jennifer Lopez en Richard Gere schitteren in ‘Shall We Dance’ waarin een man stiekem danslessen neemt zonder het zijn vrouw te vertellen.

‘Julia Roberts Week’:

Maandag 7 april tot en met vrijdag 11 april om 20.30 uur achtereenvolgens ‘‘Stepmom’, ‘Eat Pray Love’, ‘Erin Brokovich’, ‘Larry Crowne’ en ‘Dying Young’.

Filmthemaweek ‘Let’s Dance’:

Maandag 21 april tot en met vrijdag 25 april om 20.30 uur achtereenvolgens ‘Save The Last Dance’, ‘Grease’, ‘Honey’, ‘Dirty Dancing’ en ‘Shall We Dance’.