Nieuwe studio RTL Nieuws uitgesteld

Nieuwe studio RTL Nieuws uitgesteld

Geschreven door Daniël Schalk

De nieuwe studio van RTL Nieuws zou vandaag, 3 april, in gebruik worden genomen maar de nieuwe studio is uitgesteld. Het AD weet te melden dat de kijker pas in mei kennis gaat maken met de nieuwe studio van het RTL Nieuws. RTL Nieuws- hoofdredacteur Harm Taselaar laat weten, “De techniek is nog niet 100 procent op orde en de presentatoren moeten meer trainen.”

Naast de studio vinden er meer veranderingen plaatst bij RTL Nieuws, vorige week nam Margreet Spijker afscheid van RTL Nieuws met de woorden, “Mijn tijd is gekomen om van u, kijker van het RTL Nieuws afscheid te nemen.”, Margreet Spijker zou volgens verschillende bronnen ‘te oud’ zijn geworden en RTL Nieuws wil verjongen. Maandag maakt oud WNL-presentatrice Merel Westrik haar debuut bij RTL Nieuws, aankomende maandag presenteert zij haar eerste uitzending van RTL Nieuws.

Ondanks dat de kijker nog even moet wachten op de RTL Nieuws-studio op televisie, verschenen er vorige week  wel al beelden op Instagram van de nieuwe studio. Op het filmpje is te zien dat de nieuwe studio van RTL Nieuws bestaat uit vooral greenscreens. Wanneer de nieuwe studio precies op televisie te zien is, is nog niet bekend, maar volgens het AD wordt het mei.