Angela Schijf wees rol in Flikken Maastricht af

Angela Schijf wees rol in Flikken Maastricht af

Geschreven door Daniël Schalk

Angela Schijf zag een rol in TROS-serie Flikken Maastricht helemaal niet zitten toen ze er jaren geleden voor werd gevraagd, dat zegt de actrice in Avrobode. Angela Schijf had geen vertrouwen in de politieserie, “Eerlijk gezegd was mijn eerste gedachte toen ik hiervoor werd gevraagd: alwéér een politieserie, kunnen ze niet iets origineels bedenken? Aanvankelijk had ik ook afgezegd, omdat ik in een toneelstuk zou gaan spelen. Maar omdat dat niet doorging en Flikken Maastricht aan mij bleef trekken, zei ik ja”, verteld de actrice.

Vrijdag begint alweer het achtste seizoen van Flikken Maastricht, dat het zover zou komen had Schijf nooit verwacht, “Eigenlijk dacht ik dat het voor één seizoen zou zijn. Niemand had kunnen bedenken dat het zo’n succes zou worden.”

“Ik wil”, corrigeert collega-acteur Victor Reinier haar, “Ik ben vanaf het begin bij de ontwikkeling betrokken geweest; dat was ook mijn voorwaarde om mee te doen.” Victor Reinier had meteen zijn eisen op tafel gelegd, “Ik wilde er een character driven-serie van maken, waarin de karakters centraal staan. Niet zoals Baantjer, waarin het draait om de vraag: Wie heeft het gedaan?”, aldus Reinier. “Toen het script klaar was en we met draaien begonnen, wist ik: dit wordt een succes. Maar misschien was het ook wel wishful thinking.“