14de seizoen Flikken Maastricht van start

14de seizoen Flikken Maastricht van start

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De politieserie Flikken Maastricht begint vanavond alweer aan haar 14de seizoen. In het nieuwe seizoen kruipen Angela Schijf en Victor Reinier opnieuw in de huid van Eva van Dongen en Floris Wolfs om de jacht op de leden van het genootschap van machtigen binnen Justitie door te zetten.

Vorig seizoen werden Eva van Dongen (Angela Schijf) en Floris Wolfs (Victor Reinier) uit hun functie gezet, nadat zij een geheim genootschap probeerde te ontmaskeren. Ondanks hun ontslag zette zij met gevaar voor eigen leven door hun jacht op het genootschap, dat hun politiechef heeft vermoord, door.

Flikken Maastricht is al sinds 2007 een groot succes, maar toch is het nooit vanzelfsprekend dat er een nieuw seizoen komt. “Eigenlijk wachten wij elk jaar in net zo veel spanning als de kijker af of we nog een jaar door mogen”, vertelde actrice Angela Schijf in december 2018 aan NU.nl.

Als het aan Victor Reinier ligt gaat de serie de komende jaren nog gewoon door, maar als het einde nadert hoopt hij dat op tijd te weten. “Het lijkt me vreselijk een ‘normaal’ seizoen te maken, met een cliffhanger, en dat we later horen dat dit het einde was”, zei hij vorig jaar tegen het AD.

Flikken Maastricht is vanaf vanavond, elke vrijdag, om 20:30 uur te zien op NPO 1.

Foto: Ruud Baan / AVROTROS