Déze covers van Europapa moet je horen
Bron: AVROTROS / Ruud Janssen

Déze covers van Europapa moet je horen

Geschreven door Daniël Schalk

Europapa wordt op het Songfestival-podium vertolkt door Joost Klein, maar op het wereldwijde web zijn ook uitvoeringen van andere artiesten te vinden. Wij hebben de tofste covers voor je verzameld.

Pene Corrida

Wat krijg je als je gabberdance combineert met metal? Dankzij de metal-coverband Pene Corrida weten we het antwoord op deze vraag. Zij hebben Europapa in een metaljasje gestoken, inclusief videoclip! In de comments wordt het de beste cover van Europapa genoemd, dus zeker het luisteren waard.

Gerard Joling

Songfestival-veteraan Gerard Joling is groot fan van Europapa. Gerard, die in 1988 zelf aan het Songfestival meedeed met het Shangri-la, kon het daarom niet laten om tijdens 538 Koningsdag het nummer van Joost ten gehore te brengen. Scroll even door naar 07:55 voor Gerard’s versie van Europapa.

The First Class Flamingos

In de categorie ‘kort maar krachtig’: de cover van The First Class Flamingos. Deze coverband speelt op jouw bruiloft of bedrijfsfeest álles wat je wilt horen, dus óók Europapa. Ze geven vast een klein voorproefje van wat je dan krijgt. Uit de comments blijkt dat vooral de toevoeging van de melodica in de smaak valt.

Dolly Bellefleur

Voor het elfde jaar op rij heeft cabaretier Ruud Douma als zijn alter ego Dolly Bellefleur een eigen versie van onze inzending gemaakt. Zijn versie heet Papa houdt van hakken. Ruud draagt het nummer op aan zijn ouders, die ruim 20 jaar na hun dood hem nog steeds inspireren om de liefde te laten regeren.

Geert Wilders

Politiek is verboden op het Songfestival, maar stiekem gaan politiek en het Songfestival heel goed samen. Geert Wilders heeft net als Dolly een eigen versie van Europapa gemaakt, althans… dat heeft een AI-versie van Geert gedaan. Tot ongenoegen van AI-Geert is Frans Timmermans de featuring artist.

Houd songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, X, Instagram en TikTok én word lid van onze Facebook-groep!