Een jaar later: Mia Nicolai en Dion Cooper, waar zijn ze nu?
Bron: EBU

Een jaar later: Mia Nicolai en Dion Cooper, waar zijn ze nu?

Geschreven door Elsa Warring Laatste update:

Vorig jaar maakten we kennis met Mia Nicolai en Dion Cooper. Zij gingen vorig jaar voor ons land naar het Eurovisie Songfestival in Liverpool met het nummer Burning Daylight. De uitkomst was matig en ze mochten het nummer niet nog een keer zingen in de finale. Het regende negatieve reacties op hun eerste ‘valse’ optredens. Het werd een emotionele rollercoaster. Maar waar zijn Mia en Dion nu?

Mia Nicolai

Mia is na haar Songfestival-avontuur doorgegaan met muziek uitbrengen. In november 2023 stond ze nog in de Melkweg met een eigen show. Onlangs plaatste ze ook nog een nieuwe Instagram post waarin ze schreef dat er in juni van dit jaar veel mooie dingen aan zitten te komen en dat ze hard werkt.

Naast het werken aan nieuwe muziek, is Mia zangcoach. Dit alles hangt samen met een ervaring die zij miste. Op een eerdere Instagram story plaatste ze deze reactie: ‘Terugkijkend op mijn eigen reis met zingen, is het enige wat ik heb gemist een coach die me kon helpen mijn eigen stem, verhaal en toon te ontdekken’, schreef ze. Ze voegde er nog aan toe: ‘Omdat ik dat niet had, heb ik het mezelf moeten leren, vandaar dat ik er klaar voor ben om het jullie nu te leren. Ik haal er zoveel plezier uit om anderen te zien groeien en hun eigen unieke stem te vinden.’

Dion Cooper

Dion nam na zijn Songfestival-avontuur een pauze van muziek maken vanwege zijn gezondheid. Hij liet in juni 2023 via zijn Instagram weten dat zijn batterij leeg is na alles wat er de afgelopen maanden is gebeurd. Hij schreef hierbij: ‘Ik had enorm veel zin om direct weer de studio in te duiken en deze zomer festivalshows met mijn band te spelen, maar ik kan er niet omheen dat ik moet herstellen. Ik vind het onwijs jammer, maar gezondheid staat op de eerste plaats en daarom is het nu het beste om mijn agenda leeg te maken.’

Tot op de dag van vandaag lijkt Dion's agenda leeg te zijn, er is geen nieuwe muziek uitgekomen en hij laat weinig tot niets van zich horen.

Mia en Dion kijken beide positief terug op hun ervaring tijdens het Songfestival. Ze hebben hard gewerkt, veel geleerd en vooral plezier gemaakt. Dit is iets waar ze allebei dankbaar voor zijn en dit hebben ze meerdere malen geuit.

Houd songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, X, Instagram en TikTok én word lid van onze Facebook-groep!