Nederlands tintje aan Songfestival-inzending van Cyprus
Bron: EBU

Nederlands tintje aan Songfestival-inzending van Cyprus

Geschreven door Eveline Bouma Laatste update:

Cyprus-watcher Eveline volgt Silia Kapsis in aanloop naar het Songfestival.

De Cypriotische omroep CyBC heeft bekendgemaakt dat de 17-jarige zangeres Silia Kapsis het nummer Liar zal vertegenwoordigen in Malmö. Het liedje is gemaakt door de Nederlandse Elke Tiel en de Griek Dimitris Kontopoulos. Tiel produceerde meerdere nummers voor de Nederlandse zangeres Roxy Dekker.

Melissa Mantzoukis

Liar is echter niet helemaal nieuw. Het liedje is in 2022 voorgesteld aan de inzending voor Rusland, maar daar ging een streep door vanwege de Russische inval in Oekranïe.

Vorig jaar probeerde Melissa Mantzoukis met hetzelfde liedje namens Griekenland in Liverpool te staan, maar toen koos de Griekse omroep voor Victor Vernicos. Enkele demo's waren toen algelekt van Liar en van de versie van Silia Kapsis is ook al een demo te horen op sociale media.

Dance-break

Wanneer we het officiële volledige nummer gaan horen is nog niet bekend. Silia Kapsis' team bevindt zich in Los Angeles en de zangeres is daar al de danspasjes in aan het studeren voor de video clip.

Er is wel al bekend dat er een dance-break in voor komt en dat Silia vier mannelijke dansers bij zich zal hebben op het podium in het Zweede Malmö.

Houd songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, X, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep!