Selectiecommissie ontvangt meer dan 600 aanmeldingen
Bron: EBU

Selectiecommissie ontvangt meer dan 600 aanmeldingen

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De Nederlandse selectiecommissie voor het Eurovisie Songfestival heeft meer dan 600 nummers ontvangen. Dat heeft omroep AVROTROS maandag laten weten in een persbericht. Geïnteresseerden konden tot en met zaterdag 30 september een nummer insturen. Het merendeel van de nummers is Engelstalig.

“De interesse om deel te nemen is enorm groot en divers. Het is fijn om te merken dat het Songfestival leeft in Nederland: zowel jong talent als bekende artiesten hebben zich gemeld. Van pop tot dance, rock, hiphop, soul, opera, R&B en reggae”, zegt Twan van de Nieuwenhuijzen, voorzitter van de commissie.

Onder anderen Numidia, Louisa Janssen en Tim Douwsma hebben een lied ingestuurd. Tim deed in 2012 ook al een poging om Nederland te vertegenwoordigen. Hij deed met het lied Undercover Lover mee aan het Nationaal Songfestival, maar werd in de eerste ronde uitgeschakeld. Joan Franka won de voorronde.

De Nederlandse selectiecommissie zal de komende periode alle ingezonden nummers luisteren. Een kleine selectie wordt uitgenodigd om hun nummers live voor de selectiecommissie te zingen. Hierna wordt de Songfestival-inzending gekozen. In de commissie zitten onder meer Cornald Maas en Jaap Reesema.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep!