Laatste dag om lied in te sturen naar selectiecommissie
Bron: EBU

Laatste dag om lied in te sturen naar selectiecommissie

Geschreven door Daniël Schalk

Het is vandaag de laatste dag waarop geïnteresseerden zich kunnen melden bij de Nederlandse selectiecommissie van het Songfestival. Vannacht om 23:59 uur eindigt de aanmeldperiode. Artiesten, componisten, tekstschrijvers, producers en platenlabels kunnen alleen vandaag nog een lied insturen.

De inzending wordt gekozen door de deels nieuwe selectiecommissie. Voorzitter Eric van Stade, de directeur van AVROTROS, en Songfestival-commentator Jan Smit zijn vertrokken. Twan van de Nieuwenhuijzen is de nieuwe voorzitter en artiesten Jacqueline Govaert en Jaap Reesema vervangen Jan.

AVROTROS is op zoek naar een authentiek en competitief lied. “Ik ben ervan overtuigd dat we in Nederland genoeg talentvolle, creatieve mensen hebben om na Arcade de winst nog een keer te pakken en ga mij voor 100% inzetten om dat voor elkaar te krijgen”, zegt kersvers commissielid Jaap Reesema.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep!