Déze landen uit eerste halve finale gaan volgens bookmakers door naar finale
Bron: AVROTROS / Jasper Suyk

Déze landen uit eerste halve finale gaan volgens bookmakers door naar finale

Geschreven door Niels Bergmans Laatste update:

Vandaag is het dan toch echt zover, de start van de eerste halve finale! Afgelopen dagen is er, buiten Frankrijk die de top 3 binnen is gekomen, weinig veranderd bij de bookmakers. Verschillende inzendingen in de middenmoot wisselen weleens van plek met elkaar, maar in de top 10 kanshebbers veranderd er nauwlijks iets. Als we een blik werpen op het complete bookmakers schema zal Nederland op de 21e plek de eerste halve finale in gaan. 

Voor de eerste halve finale van vanavond staat het er voor Nederland nog niet helemaal rooskleurig bij. Volgens de bookmakers maken ze als 11e kans op een plek in de grote finale van aanstaande zaterdag 13 mei. Er zullen maar 10 inzendingen doorgaan en daarmee zouden Mia & Dion net buiten de boot vallen. Er kan natuurlijk nog van alles gebeuren. Sinds dit jaar is er voor de halve finales ook een nieuwe manier van punten verdelen. Er is geen jury meer, maar het ligt echt aan de televoting of een inzending door gaat of niet. Het zal echt gaan om hoe iemand presteert in de 3 minuten tijd die ze hebben & hoe het nummer live op TV word overgebracht bij de kijkers thuis. 

De stand bij de bookmakers voor de deelnemers van de eerste semi-final:

 1. Finland (96%)
 2. Zweden (96%)
 3. Israël (96%)
 4. Noorwegen (95%)
 5. Tsjechië (93%)
 6. Moldavië (88%)
 7. Servië (77%)
 8. Zwitserland (73%)
 9. Portugal (70%)
 10. Kroatië (67%)
 11. Nederland (55%)
 12. Malta (33%)
 13. Letland (24%)
 14. Azerbeidzjan (19%)
 15. Ierland (17%)

Houd songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op FacebookTwitterInstagram en TikTok én word lid van onze Facebook-groep!