Eerste stemronde voor Junior Songfestival 2022 van start
Bron: EBU / Corinne Cumming

Eerste stemronde voor Junior Songfestival 2022 van start

Geschreven door Daniël Schalk

De stembus voor het Junior Eurovisie Songfestival 2022 in Armenië is geopend. Sinds vrijdagavond 20:00 uur kan er worden gestemd op de 16 deelnemende landen. Bij het Junior Songfestival mag je ook op je eigen land stemmen. De eerste stemronde sluit aanstaande zondag als de internationale finale start.

De tweede stemronde opent zondagmiddag als alle 16 inzendingen hebben opgetreden. Kijkers kunnen dan ongeveer 15 minuten stemmen op hun drie favorieten. De mening van het publiek telt voor 50 procent mee, de andere 50 procent wordt bepaald door de vakjury’s van alle deelnemende landen.

Nederland wordt dit jaar vertegenwoordigt door Luna met haar zomerse uptempo nummer La Festa. De laatste keer dat Nederland won was in 2009 met Ralf Mackenbach. Luna zal de internationale finale ook openen. Na haar is Polen aan de beurt. De Oekraïense inzending Zlata Dziunka sluit de show af.

Het Junior Eurovisie Songfestival is zondag vanaf 16:00 uur te zien bij AVROTROS op NPO Zapp. Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws en volg ons ook op TikTok!