Luna voor Nederland naar Junior Songfestival in Armenië
Bron: AVROTROS

Luna voor Nederland naar Junior Songfestival in Armenië

Geschreven door Daniël Schalk

Solist Luna zal Nederland vertegenwoordigen op het Junior Eurovisie Songfestival 2022. Luna versloeg vanavond in de nationale finale de boyband HIGH5, de girlband Infinity en de gemengde groep Mixed Up. Op zondag 11 december vindt in de Armeense hoofdstad Jerevan de internationale finale plaats.

Luna zal Nederland in Armenië vertegenwoordigen met het nummer La Festa. In het lied zingt Luna in drie talen: in het Nederlands, Engels en Italiaans. Het nummer is geschreven en gecomponeerd door Robert Dorn, die ook het nummer Best Friends maakte waarmee UNITY in 2020 de nationale finale won.

De finalisten werden vanavond beoordeeld door de vakjury, bestaande uit Flemming, Glen Faria en Chantal Janzen, en de kinderjury met daarin oud-finalisten Priscilla en SH!NE én Ayana, de winnaar van het Junior Songfestival 2021. De kijkers thuis konden online ook hun stem uitbrengen op hun favoriete act.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Junior Songfestival-groep op Facebook!