Zó gaat het nu met Ralf Mackenbach van het Junior Songfestival
Bron: YouTube

Zó gaat het nu met Ralf Mackenbach van het Junior Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk

Hoe gaat het nu met Ralf Mackenbach, die in 2009 namens Nederland meedeed aan het Junior Eurovisie Songfestival in Oekraïne? Songfestival Update zocht het uit!

In 2009 bezorgde Ralf ons land de eerste overwinning op het Junior Eurovisie Songfestival en nog altijd is hij de enige Nederlandse winnaar. Na de winst gaat er een wereld voor Ralf open. In 2010 brengt hij zijn debuutalbum uit. Tijdens zijn middelbare school volgt hij in de weekenden een dansopleiding.

Ralf heeft zijn tapschoenen inmiddels aan de wilgen gehangen en het over een hele andere boeg gegooid. In 2017 behaalt hij zijn bachelor technische natuurkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Daarna rond hij de opleiding tot ingenieur af. In 2020 begint hij aan een doctoraat in kernfusie.

In zijn biografie op Instagram noemt Ralf het cynisch een ‘logische stap’ van zingen over tapdansen naar een studie over kernfusie. In 2019 en 2020 was Ralf wel weer even terug op televisie. Ralf was toen te zien in de RTL4-talentenjacht All Together Now, waarin hij één van de honderd juryleden was.

Benieuwd hoe Ralf er nu uitziet? Hier kun je Ralf vinden op Instagram. Volg ook Songfestival Update op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep!