Correspondent België: ‘De finale halen wordt moeilijk, maar niet onmogelijk’
Bron: EBU

Correspondent België: ‘De finale halen wordt moeilijk, maar niet onmogelijk’

Geschreven door Jolien Weuts Laatste update:

België-correspondent Jolien volgt Jérémie Makiese in aanloop naar het Songfestival.

Gisteren was een belangrijke dag voor Jérémie, hij had zijn tweede repetitie op het songfestival – podium in Pala Olimpico  in Turijn. Het was de eerste keer dat de aanwezige pers het optreden kon zien dus het was ook best spannend. Is de act genoeg voor een finale plaats of blijft het bij de  halve finale op donderdag?

Afgelopen dinsdag en vrijdag had Jérémie zijn repetities in Turijn. De eerst repetities waren dit jaar besloten dus buiten de TikTok video en foto’s op Eurovision.tv hadden we niet veel om op verder te bouwen. Door de foto’s was er wel een vermoeden dat de act zou lijken op het optreden dat hij gaf bij de finale van The Voice Belgique aangezien we de dansers zagen terug komen en ook de spots leken er  sterk op . We konden ook zien dat hij een toch wel opvallend jasje aan heeft, misschien een kanshebber voor de You’re A Vision Award dit jaar?

We moesten dus wachten tot vrijdag om het totaal plaatje te zien en het vermoeden werd bevestigd. Net zoals bij het optreden bij The Voice Belgique start het optreden met de spots die in een cirkel op hem gericht zijn en schijnen ze als hij begint met zingen allemaal de andere kant op. De dansers kwamen ook weer op het podium richting het tweede refrein, maar deze keer is er meer interactie tussen hem en de dansers. Vocaal zat het wel goed, hij lijkt helemaal herstelt te zijn van zijn stemproblemen. Alles bij elkaar is het een goede act voor dit nummer. Het enige probleem is dat er niet heel erg veel gebeurt en het dus eigenlijk ook niet heel memorabel is.

Finaleplaats voor Jérémie?

Hoewel ik de act wel goed bij het nummer vind passen en hij vocaal sterk genoeg is, vrees ik dat het niet genoeg zal zijn voor een finaleplaats. Het is een sterke halve finale en er zijn landen, zoals San Marino bijvoorbeeld, die echt uitpakken met hun staging waardoor zij wel eens zouden kunnen doorgaan. De act is zeker niet slecht, maar misschien niet memorabel genoeg.

Dit gezegd zijnde wil ik wel benadrukken dat dit niet betekent dat ik niet meer in Jérémie of het lied geloof, in tegendeel zelfs. Ik sta nog steeds 100% achter hem en ik vind ook echt dat Miss You één van de tien beste nummers is van deze halve finale. De finale halen wordt moeilijk, maar niet onmogelijk. Vorig jaar was het ook moeilijk en is het gelukt dus hopelijk dit jaar ook. Ik wens hem alvast heel erg veel succes en ik weet zeker dat hij volgende week donderdag zal shinen, ongeacht het resultaat.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep!