Duo-column: ‘Nog nooit waren de verschillen zó groot’
Bron: EBU

Duo-column: ‘Nog nooit waren de verschillen zó groot’

Geschreven door Redactie Laatste update:

Vincent en Daniël van Songfestival Update laten hun licht schijnen op de actuele ontwikkelingen rondom het Eurovisie Songfestival 2022 in Turijn en de Nederlandse inzending S10.

Afgelopen weekend hadden wij met ons team weer opnames voor ‘12 points go to’, waarin wij alle liedjes van het Eurovisie Songfestival 2022 beoordelen en een cijfer geven. De sfeer zat er goed in, maar toch is het volgens een aantal redacteuren geen goed jaar. Persoonlijk vind ik dat wel meevallen. Vooral als ik het vergelijk met recentere jaren. Het is altijd leuk om te zien dat (muziek)smaken verschillen. Zo had één duo een land 1 en 12 punten gegeven. Een groter verschil kan niet.

Wie het volgens ons team wel goed gaat doen is S10. Ik zal niet veel spoilers weggeven, maar ze eindigt hoog. Heel hoog, volgens ons. Daar ben ik het dan wel erg mee eens. Hoe vaker ik De Diepte luister, hoe meer vertrouwen ik krijg. Een top vijf positie is in mijn ogen haalbaar en ik vind dat we daar al enorm blij mee moeten zijn. Ik heb zelfs gedroomd dat we dit jaar alweer hadden gewonnen!

Vincent

Ik zal maar gelijk eerlijk bekennen dat ik afgelopen weekend één van die personen was die 2022 een slecht jaar noemde, maar ik kreeg vervolgens de kritiek dat ik dat ieder jaar roep. Van je vrienden moet je het hebben, hé. Om er dan maar even op terug te komen: 2022 is niet per se een slecht jaar betreft liedjes, maar met name een raar jaar. Normaalgesproken heeft iedereen wel een beetje dezelfde favorieten, maar nog nooit waren de verschillen in ‘12 points go to’ zó groot als dit seizoen!

Kijk bijvoorbeeld ook naar de bookmakers, mijn favorieten staan - op twee na - niet in de top 20. Zegt dat iets over de bookmakers of over mij? Het komt wellicht omdat steeds meer verschillende muziekstijlen hun weg naar het Songfestival vinden, waardoor je tussen de 40 inzendingen moet zoeken naar een paar liedjes die je écht leuk vindt, in plaats van dat alle liedjes een beetje leuk zijn. Het zal daardoor een spannend Songfestival-jaar worden, én een spannend seizoen van ‘12 points go to’ vol verrassingen. Dus ik heb maar één boodschap: kijken! Vanaf zondag 24 april, om de dag, op deze website.

Daniël

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep!